2018.02.16.

Megbeszélés

Kedves Szülők/ Osztályfőnökök!

Az iskolai SZMK, az Intézményi Tanács és az Iskolaszék közös megbeszélést tart: 2018. március 1-jén, csütörtökön, 17 órai kezdettel! Mindhárom szülői szervezet megújulás előtt áll; újra kell szerveződni! Éppen ezért nagyon fontos,hogy ez alkalommal megjelenjenek az osztályok SZMK-s szülei /ez osztályonként két fő, de legalább egy-egy főt kérünk, képviseljék osztályukat!/.

Üdvözlettel a sikeres együttműködés reményében: az intézmény vezetősége, az Iskolaszék, az Intézményi Tanács, az SZMK jelenlegi vezetősége

2018.02.16.

Köszönetnyilvánítás

Tisztelt Szülők!

Február 3-án ,tegnap este, volt alapítványunk második bálja! A kiváló hangulatot, a számtalan értékesebbnél- értékesebb tombola felajánlást, a csodás díszítést/környezetet, a figyelmes kiszolgálást, a finom ételeket, mind - mind Önöknek, SZÜLŐKNEK köszönhetjük!

Jó példa a tegnapi bál arra, hogy összefogással, együtt gondolkodással csodás dolgokra vagyunk épesek! Tisztelettel köszönünk minden segítséget, aminek köszönhető a siker!

„A lényeg a kapcsolataink minősége, a megértés, az egymás segítése, a megbecsülés, a tisztelet”


További képek

2017.12.18.

Suliváró 2018



Letölthető színező

2017.12.18.

Kellemes Karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk!

Kedves Szülők!

A téli szünet 2017. december 23-tól 2018. január 2-ig tart. Utolsó tanítási napunk: 2017. december 21. – csütörtök.
(December 22. – péntek – a „Családi napon” /okt. 28. szombat/ ledolgoztuk.) Első tanítási napunk: 2018. január 3. – szerda – „A” hét.

Áldott, békés karácsonyt és sikeres, boldog új évet kívánunk minden családnak.

Dunavölgyi Illés Sándorné intézményvezető
és a Batthyány Ilona Általános Iskola dolgozói


2017.11.28.

Ebédbefizetés változás

Tisztelt Szülők!

3 fontos változás lesz az ebédbefizetéssel kapcsolatosan:

 • 1/ December rövid hónap az ünnepek miatt, ezért CSAK DEC. 13-IG TUDNAK UTALNI, utána lezárják a számlánkat január 02-ig.
  Az utalás határideje Dec.13-a! Az A/B menü feltöltés határideje Dec.14-e!

 • 2/ A Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat tulajdonában álló köznevelési intézményekben alkalmazandó étkezési térítési díjakról szóló 3/2017. (III. 27.) önkormányzati rendelet alapján 2018. január 01-től az alábbi árváltozás lép életbe:
  a) napi háromszori étkezés 558 Ft
  b) csak ebéd 362 Ft

 • 3/ Tájékoztatjuk Önöket, hogy januártól a délelőtti készpénzes befizetés időtartama megváltozik, rövidebb lesz!
  Reggel 07:00 – 09:00 óráig lehet majd az iskolákban befizetni. A délutáni készpénzes befizetés időtartama változatlan marad: 15:00 – 17:00

  Tisztelettel:
  Kerületgazda Szolgáltató Szervezet
 • 2017.11.27.

  Családi nap - A munka világa beszámoló (2017.10.28.)

  A munka világa

  A Munka világa címen került megrendezésre iskolánk Családi Napja 2018.10.28-án, szombaton.
  E nap célja az volt, hogy diákjaink és kedves szüleik interaktív módon betekintést nyerhessenek és kipróbálhassanak bizonyos tevékenységeket, foglalkozásokat:

  rendőrmentős
  zenészkovács
  díszezredpizza készítő
  ÁNTSZ szakemberkatonai rendész
  szövőnőtermészetgyógyász-gyógynövényes
  terápiás kutyaidomárfodrász
  mérnök-informatikushelyszínelő
  autószerelőkozmetikus
  katonainfokommunikációs szakember - Samsung
  személyiségfejlesztő trénerautótervező mérnök
  politikusturisztika-vendéglátás: konyhafőnök
  hipnotizőrjogász

  Valamint egész nap büfé működött, melyet a szülők üzemeltettek, ezúton is köszönjük a finom falatokat!
  Köszönjük a szülők segítő és támogató munkáját, hogy ez a nap ennyire változatos és érdekes lehetett mindannyiunk számára!



  Képek


  A Szervezők

  2017.11.21.

  Batthyány Ilona Általános Iskola II. Alapítványi bál



  A kosárba rakás után lehet és kell menüt választani. Kép az egyszerűség kedvéért.

  2017.11.13.

  Iskolai naptár 2017-2018

  Kedves Szülők!

  Az iskola éves programterve a 2017/2018-as tanévre.

  Naptár

  Üdvözlettel, Az iskola vezetősége

  2017.10.27.

  Családi nap

  Kedves Szülők!

  Újra megszervezzük az immár hagyományosnak mondható Családi napunkat 2017. október 28-án (szombaton) 9- kb. 13 óráig.

  Az ide év témája: "A munka világa"

  A program során az osztályok más-más foglalkozásokkal ismerkedhetnek meg.
  A nap folyamán az iskola ebédlőjében berendezett büfé üzemel.

  Kellemes és hasznos időtöltést kívánunk Mindenkinek!

  Az iskola vezetősége

  2017.10.27.

  Megemlékezés az 1956-os forradalom eseményeiről

  2017. október 20-án, pénteken iskolánkban ünnepi megemlékezést tartottunk az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából. A program során megidéztük a kor hangulatát és a sorsfordító eseményeket. A megemlékezés felelőse a 8. évfolyam volt. Az emlékműsorban egy tizenéves kisfiú korabeli naplóját elevenítettük fel, majd Márai Sándor Mennyből az angyal című verse hangzott el a gyerekeket tanító felnőttek avatott tolmácsolásában, ami az emléknap egyik legmeghatóbb, meghitten szép momentuma volt. Az ötvenes évek világáról szóló ismereteket bővítette a Padi Szandi néni irányításával készült lépcsődekoráció, a szünetekben lejátszott slágerzene-összeállítás és az iskola pincéjében berendezett kiállítás és tárlatvezetés, amit Kádárné Csabai Editnek köszönhetünk.

  A program összefogását és a próbákat a nyolcadikos osztályfőnökök és helyetteseik: Baczkó Máté, Baczkóné Peczkay Júlia, Pósánné Varga Ágnes és Fülöp Károly vezették.

  Az 5. b osztályosok énekkara Kiss Tünde megbetegedése ellenére is előadta betanult énekszámát, az utolsó próbákat Bojtos Rita segítette.

  Az iskolai megemlékezés után a diákönkormányzat koszorúzást tartott Tóth Ilonka emléktáblájánál, a két kísérő tanár Nagy Paula és Forgács Péter volt.


  További képek

  2017.10.16.

  Köszönet

  Kedves Szülők!

  Az intézmény pedagógusai és a vezetőség nevében szeretném megköszönni a nyári szünetben végzett áldozatkész munkájukat, mellyel pedagógusainkat segítették abban, hogy szebbé, otthonosabbá varázsolják a tantermeket.

  Dunavölgyi Illés Sándorné
  intézményvezető

  2017.10.10.

  Határtalanul beszámoló 2017

  A BATTHYÁNYSOK ERDÉLYI KIRÁNDULÁSA

  A HATÁRTALANUL! - program keretében immár második alkalommal utazhattak határainkon kívüli területre a Batthyány Ilona Általános Iskola hetedik osztályos diákjai. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezúttal 34 tanuló és kísérő tanáraik négynapos erdélyi utazását támogatta, a nyertes pályázat írója – akárcsak tavaly – Fülöp Károly, az iskola magyartanára volt.

  Szeptember harmadik hetében a Batthyány Ilona Általános Iskola hetedikesei erdélyi kiránduláson vettek részt, amelyen határon túli örökségünkkel, az ottani magyarság hagyományaival, hétköznapjaival ismerkedtek. A négy, programokkal teli nap során Partium és Erdély kalotaszegi tájait járták be az iskola diákjai, irodalmi emlékek, népművészeti és természeti kincsek nyomában.

  A csoport először városnéző séta keretében ismerkedett Nagyvárad történelmi és irodalmi nevezetességeivel, a nagyváros szecessziós építészetével, valamint az Ady Endre Líceum vendégeiként az ottani iskolai élettel és a diáksággal. Továbbutazás közben a Királyhágóról pillantották meg először a történelmi Erdély csodás panorámáját, majd a kalotaszentkirályi szállásadók vendégszeretetét élvezve tértek nyugovóra a fárasztó nap után.

  A további napok során a tordai sóbánya mélye és a legendás Tordai-hasadék, a magyarvalkói és a körösfői református templom; egy magyarvistai cifraszoba és népviseletbe öltöztetés, kürtőskalács-készítés várta a kirándulókat. A búcsúesten néptáncbemutató és táncházi foglalkozás szórakoztatta a csoportot. Az utolsó nap Kolozsvárra vezetett: a város főterén csoportkép készült Fadrusz János Mátyás-szobra előtt, majd séta következett Mátyás király szülőházához, a Babes-Bolyai Tudományegyetemhez, a Farkas utcai templomhoz és a Házsongárdi temetőbe. Hazafelé úton a csoport Csucsán, Ady Endre és Boncza Berta egykori kastélyában tett látogatást, amelynek parkját, gyönyörű fáit a vidéken nemrég tomboló vihar sajnos megtépázta. A program Nagyszalontán ért véget, a híres Csonka-toronyban berendezett Arany János-emlékkiállítás megtekintésével, a torony megmászásával.

  A projekthez kapcsolódóan a hét utolsó tanítási napján a csoport a Budavári Palotában járt, ahol múzeumpedagógiai foglalkozás keretében ismerkedett XIX. századi történelmi festészetünkkel a Magyar Nemzeti Galéria képtárában.

  A pályázat részeként az iskola témanapot is szervezett; ezeken a többi diák is ízelítőt kapott Erdély kulturális és természeti örökségéből a kirándulók beszámolói és egyéb tanórai foglalkozások, valamint gasztronómiai kóstoló révén.

  A pályázat tartalmi részét Fülöp Károly készítette Dunavölgyi Illés Sándorné intézményvezető együttműködésével és Hudák Zoltán informatikai segítségével. Az útvonalterv a Student Lines Diákutazási Iroda ajánlata alapján készült.

  Köszönet Kovács Katalin tankerületi vezető asszonynak, aki a pályázat benyújtásának engedélyeztetését segítette.


  Képek a kirándulásról

  2017.10.10.

  Alapítványi beszámoló

  Tisztelt Szülők!

  A 2017/2018-as tanév szeptember elején megtartott szülői értekezletek után:
  41 átutalás történt az alapítvány számlájára!
  Ebből 28 család gyermeke alsó tagozatos!
  Tisztelettel köszönjük az egyik végzős diákunk családjának a : 100.000 Ft-os felajánlást!
  A 2016-os évben felajánlott 1%-k összege – ami már a számlánkra meg is érkezett -: 678.259 Ft.
  Nagy tisztelettel köszönjük mindazon családoknak, akik ezt javunkra tették!
  Jelenlegi vagyonunk: 2.784.420 Ft.
  2017. október 28-án – Családi nap –a „Munka világa” címmel iskolai szintű rendezvényen, mely nem csak a gyerekeknek szól!!!, számítunk a szülők aktivitására!
  A büfé bevételéből intézményünk informatikai parkját szeretnénk bővíteni.
  Az iskolai pólókat már megrendeltük, hamarosan érkeznek!
  Hamarosan tájékozódhatnak iskolánk honlapján a 2018. február 3-án esedékes II. alapítványi bálról!

  A további gyümölcsöző együttműködés reményében:
  az alapítvány kuratóriuma

  2017.10.03.

  Batthyány Sítábor Szlovákia 2018

  Kedves Diákok, és Szülők!

  Ebben az évben is Szlovákiába, a Kis- Fátrába, TÚRÓCFÜRDŐRE / TURCIANSKE-TEPLICE / szervezünk sítúrát. (Bp-től 230 km-re).
  Elhelyezés: a megújult Hotel VYSEHRAD** elegáns 2-3 fős zuhanyzós, TV-s, WC-s, mosdós szobáiban.
  Étkezés: napi háromszori, ebből a reggeli svédasztalos!



  Síelési lehetőségek:
 • Valca Dolina ( Snowland ) 19-km-re a szállástól, hóágyúzott, ratrakolt, 4 db tárcsás, és egy 4 személyes ülőliftes felvonóval felszerelt sípályáin / FIS minősítésű pálya /+ snowboard park, 2 km folyamatos síelés kék, piros, fekete pályákon .
 • SKALKA ARÉNA, 1227 m magasan 5 tárcsás + 1 ülőlift ( 4 személyes) hóágyúzott, karbantartott pályák.
 • Krahule: a sípálya hóágyúzott és ratrakolt
 • DONOVALY: Minden sítudásnak megfelelő sícentrum hosszú pályákkal az Alacsony-Tátrában /1 órai busz útra a hoteltől/

  Síoktatás: kezdőktől a haladókig. Így azoknak a diákoknak és hozzátartozóiknak a jelentkezését is várjuk, akiknek a lábán még sohasem volt síléc de kedvet éreznek ehhez a téli sporthoz. A túra végén kategóriánként sí versenyt rendezünk, melyet értékelünk! Igény esetén snowboard oktatást biztosítunk.
  Utazás: külön autóbusszal.
  Szabadidőben: ping-pong asztal, biliárdasztal, csocsó, TV, DVD áll rendelkezésünkre. Hószobrászat, karaoke, just dance program.

  A tábor ideje: 2018. FEBRUÁR 06-10-ig /kedd-szombat, 5nap-4 éjszaka/

  Részvételi díj: 46 000Ft + 73 euro, mely tartalmazza az utazást, a szállást, a napi háromszori étkezést, a sí oktatást és a sípályáktól függően 4 napra a felvonó díját.
  Kedvezmények:
 • 0-3 évig:ingyenes;
 • 3-6 évig: 34 000Ft/fő;
 • 6-10éves korig: 44 000Ft/fő



  A szálloda mellett közvetlenül egy aquapark van, amely fedett csúszdáival, élmény és úszómedencéivel, termálvizes gyógymedencéivel télen is üzemel.
  Jegyárak az aquaparkba:
 • 0-6 évig ingyenes,
 • 15 éves korig 4.40 eu,
 • 15 év felett 8.80 eu a 2 órás esti programra.
  Fakultatív programként, igény esetén látogatjuk!
  Sífelszerelés kölcsönzésében (klasszikus léc, cipő, bot) segíteni tudunk, melyet a helyszínen kapnak meg az igénylők: 5000 Ft/fő/hét
  (Tanulóink 12 éves korig csak felnőtt kísérettel vehetnek részt!)

  Jelentkezés és információ: a jelentkezési lap leadásával
  2017.október.24-ig keddig Kózol Kinga tanárnőnél. (06 30 691 6099)
  A részvételi díj három részletben fizethető:
  Első részlet:október28-ig10. 000 Ft
  Második részlet:november 24-ig16. 000 Ft
  Harmadik részlet:január 08-ig20.000Ft+ 73 euro ( a helyszínen is fizethető )
  Jelentkezési lap
 • 2017.10.03.

  Olvasás éjszakája beszámoló

  Tisztelt Szülők és Gyerekek!

  AZ OLVASÁS ÉJSZAKÁJA – 2017. szeptember 16-17.
  (szombat este és éjjel)

  Könyves kalandokra invitálta diákjait a Batthyány Ilona Általános Iskola szeptember 16-án este és éjjel. Az olvasás éjszakán az iskola vendége volt Ardó Mária, a Magyar Állami Operaház énekművésze, aki előadásában az irodalom és a zene kapcsolatáról beszélt, és irodalmi művekből született operák részleteit adta elő. Galkó Balázs színművész szórakoztató és egyben elgondolkodtató irodalmi programmal bűvölte el a gyerekeket, míg az iskola fiatal tanárnője, Kózol Fruzsina ismert énekszámokat adott elő – szintén irodalmi alapú musicalekből.

  A közös programok után könyvtári rejtvények, játékos vetélkedő, filmvetítés várta a gyerekeket; továbbá lehetőségük nyílt online beszélgetni angoltanárukkal. Az irodalmi kávéházban egy forró habos kakaó vagy tejeskávé mellett mutathatták be egymásnak és tanáraiknak kedves könyveiket, különféle társasjátékokat játszhattak, és híres költők megzenésített verseit hallgathatták.

  A programot kedvezményes könyvvásár és cserebere egészítette ki. A belépő az estére egy könyv volt, amit gazdája bemutatott társainak, vagy akár el is cserélhette egy másikra. Az esti műsor egy pizsama-partival, zenés-táncos mulatsággal ért véget a folyosón. Ezek után a vállalkozó szellemű diákok – persze szüleik engedélyével – az iskola épületében töltötték az éjszakát. A kint tomboló távoli vihar fényei még misztikusabbá tették ezt a különleges éjjelt.

  Másnap reggel a Batthyány Ilona Alapítvány jóvoltából reggeli várta az ébredőket. A rendezvény valamennyi közreműködőjének a program iránti lelkesedéséből, önkéntesen felajánlott segítségéből valósulhatott meg.


  Képek

  2017.09.29.

  Novemberi ebédbefizetés

  Tisztelt Szülők!

  Az novemberi ebédbefizetési időpontok:

 • Október 3-án 7:00-10:00
 • Október 10-én 15:00-17:00

  Az utalás és a menüválasztás határideje: október 18.

  Részletezve
 • 2017.09.28.

  Gyermekvédelmi tájékoztató

  Tájékoztató a köznevelési intézmények részére a magyar gyermekvédelmi rendszer működéséről

  2017.09.20.

  En Garde

  2017.09.07. pillanatok alatt vívó pásttá változott tornatermünk, amikor is ellátogatott iskolánkba Olimpiai bajnok vívónk, Szilágyi Áron, Decsi Tamás világbajnokunk valamint Decsi István vívó edző. A gyermekek hatalmas üdvrivalgással fogadták a Bajnokokat, akik elhozták hozzánk legújabb érmeiket, és azokat, amelyekre a legbüszkébbek. A Kertvárosi Vívó Sport Egyesület képviseletében érkeztek, hogy népszerűsítsék a sportágat.


  Egy rögtönzött bemutatót is tartottak nekünk, melyet a gyerekek nagy örömmel fogadtak.


  A gyerekekkel közös képeket is készítettek, és autogramokat is osztottak.


  2017.09.19.

  Figyelem! Vízelzárás

  Kedves Szülők és Diákok!

  A holnapi nap folyamán a környéken folyó építkezés miatt az iskolában elzárják a vizet 15 órától.

  Az intézmény vezetősége

  2017.09.19.

  Biztosítás

  Kedves Szülők!

  Tájékoztatom, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter mint a Magyar Állam képviselője a Groupama Biztosító Zrt.-vel , az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításról szóló 119/2003. (VIII. 14.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: Korm. rendelet) meghatározott balesetbiztosítási szerződést kötött.

  A Korm. rendelet 1.§- a értelmében baleset-biztosításban részesül minden Magyarország területén állandó lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár 3. életéve betöltésének napjától, 18. életéve betöltésének napjáig.

  Intézmény vezetősége

  2017.09.14.

  Ebédváltozás, tájékoztatás, októberi étlap

  Kedves Szülők és Diákok!

  Tájékoztatjuk a kedves szülőket, hogy ma, a délelőtt folyamán feltöltésre kerül az októberi menü a MS-ba és a választási határidőt szept.21. éjfélig meghosszabbítottuk.
  Alul találják a Junior konyha tájékoztatását a mai menüváltozásról, kérem szíves tudomásul vételét.

  Technikai probléma miatt a mai nap folyamán a Reszelt tészta leves helyett ivólét küldünk. Ha a probléma elhárul péntekig, akkor a Reszelt tészta leves helyett lesz Brokkoli krémleves. Reményeim szerint holnap már a megszokott módon tudjuk biztosítani szolgáltatásunkat.

  Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy cégünk szeptember 19-20-21-én tréningen vesz részt, amely idő alatt a szolgáltatásunk szünetel (kivéve: napi lemondások)

  Októberi étlap

  Köszönjük az együttműködést.
  Kerületgazda Szolgáltató Szervezet

  2017.09.13.

  AZ OLVASÁS ÉJSZAKÁJA – 2017. szeptember 16-17.

  Kedves Szülők és Diákok!

  AZ OLVASÁS ÉJSZAKÁJA – 2017. szeptember 16-17. (szombat este és éjjel)

  Töltsék velünk ezt az estét! Bátrabb tanulóink akár az éjszakát is! Egy éjjel a Batthyányban – kihagyhatatlan alkalom! Egy hétvégi este könyvek és olvasni szerető emberek társaságában! Aki szereti a könyveket, a könyvlapokon megszülető világokat, annak itt a helye!

  A belépés díjtalan – csak egy könyvet kell magaddal hoznod! Ez lehet a kedvenc könyved; lehet, amit épp most olvasol, vagy amiből kettő van a polcodon. Ajánlhatod másnak, elajándékozhatod, vagy akár el is cserélheted másik könyvre. Ha van több, hozhatsz többet is!

  Ha szüleid engedik, éjszakára is bent maradhatsz a suliban: hozz pizsamát, kispárnát és hálózsákot, na meg fogkefét és tisztasági csomagot! Elemlámpával a „paplan alatt” is olvashatsz – amíg a felügyelő tanárok engedik.

  Másnap együtt reggelizünk, becsukjuk a könyveket – és az iskolát.

  A TERVEZETT PROGRAMOKBÓL

 • 17 óra: érkezés, gyülekezés
 • 18 óra: a programok kezdete – irodalom és zenés színház (Ardó Mária – az Opera nagykövete)
 • 19 órától: megzenésített versek, olvasóterem – folyóirat-olvasó, internetes olvasóklub, rejtvényfejtés, társasjátékok mesékből és mondákból; kedves olvasmányom – csoportos beszélgetés, könyvajánló, filmvetítő (mesék és irodalom filmen – irodalommal kapcsolatos filmek) A rendezvény alatt végig: könyvvásár, cserebere: Hozz egy könyvet – vigyél egy másikat! Újságot is hozhatsz, akkor azt vihetsz cserébe!
 • kb. 10 órától: Pizsamaparti – zenés szórakozás
 • Az esti program vége 11 óra – az éjszakát nem bent töltő diákok szülői kísérettel ill. engedéllyel hazamennek. Ez a legkésőbbi időpont, utána már a bentiek az éjszakára készülnek, éjjel (később) hazamenni már nem lehet!
 • 11 órától éjfélig: esti tisztálkodás, lefekvés, esti mese
 • Vasárnap reggel – 8 óra: ébresztő; 9 óra: reggeli. Az iskola bezárása: 10 óra.


 • 2017.09.01.

  Gyógytesnevelés beiratkozás

  Tisztelt Szülők!

  A 2017/2018-as tanévi gyógytestnevelés beiratkozás Kécza Patricia gyógytestnevelő tanárnő csoportjaiba.

  2017.szeptember 4-én (hétfő) 1400-1600-ig a Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban,
  2017.szeptember 5-én (kedd) 1500-1700-ig a Batthyány Ilona Általános Iskolában,
  2017.szeptember 6-án (szerda) 1500-1700-ig a Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban lesz.

  A beiratkozáshoz szükséges:

 • 3 hónapnál nem régebbi
 • szakorvosi (ortopédiai, belgyógyászati) lelet másolata,
 • iskolaorvosi javaslat,
 • helyben kitöltött szülői nyilatkozat, adatlap.
 • 2017.08.21.

  Tanévkezdés

  Kedves Szülők!

  Tanévnyitó ünnepély - szeptember 1. (péntek) 8 óra.
  Gyülekező 7:30-tól a fő épület udvarán kivéve a leendő elsősöknek, akiket a tanító nénik várnak a rádió utcai épület udvarán.

  Az ünnepély után három osztályfőnöki órát tartunk minden évfolyamon. Mindenképpen hozzanak a gyermekek táskát, mert a tankönyveket és az alsóbb évfolyamokon az önkormányzat által biztosított füzeteket megkapják. Az első tanítási nap 12 óráig tart, étkezés befizetés szerint biztosított. Ebéd után csak szülői írásos engedéllyel engedjük el a tanulókat, kérjük a kedves szülőket reggel juttassák el a távozási kérelmet az osztályfőnököknek. Igény szerint 17 óráig ügyeletet biztosítunk.

  Kérjük az első napon a bizonyítványokat hozzák magukkal a gyerekek.

  *Jelenleg az iskola körül útjavítások folynak ezért, szeretnénk felhívni a kedves Szülők figyelmét arra, hogy a parkolás csak távolabb oldható meg.

  Tisztelettel,
  az iskola vezetősége

  2017.08.09.

  Szeptemberi étlap

  Tisztelt Szülők!

  Szeptember havi étlap.
  Letöltés

  Több intézmény kérése alapján a szeptember 1-i menüt a Junior Zrt-vel a következőkre változtatja, és igyekszik minden intézménybe korábbra kiszállítani:

 • Karfiol leves
 • Rántott csirkemell hús
 • Petrezselymes burgonya
 • Uborkasaláta Az uzsonnára kiírt meggyes túrókrém helyett gyüiölcsjoghurtot szállít.

 • 2017.07.12.

  Álláshirdetés

  Tisztelt Szülők!

  A "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet

  matematika-fizika

  szakos tanár munkakör betöltésére.

  2017.06.28.

  Nyári szünet

  Tisztelt Szülők!

  Ügyfélfogadás a szünet ideje alatt az alábbi időben történik:

  Szerda: 8:00-12:00

  2017.06.28.

  taneszköz lista

  Tisztelt Szülők és kedves Diákok!

  Taneszköz lista a felsősök számára:
  8. évfolyam taneszköz lista
  7. évfolyam taneszköz lista
  6. évfolyam taneszköz lista
  5. évfolyam taneszköz lista

  Tájékoztató az alsós taneszköz rendeléshez

  4. évfolyam taneszköz lista
  3. évfolyam taneszköz lista
  2. évfolyam taneszköz lista
  1. évfolyam taneszköz lista

  2017.06.20.

  Tanévzáró

  2017.06.06.

  Ballagás

  2017.06.02.

  Lóra nebuló!



  Festői táj, családias környezet, megfelelő szakmai háttér, biztonság. Én pontosan tudtam, hogy ez vár minket, de az a 39 negyedik osztályos gyerek, aki izgatottan üldögélt a buszon, még nem tudhatta. Megbíztak bennünk, ahogy az iskola vezetősége és a szülők is. Hogy miben is részesültek a gyerekek ez alatt a 10 alkalom alatt? Egy életre szóló élményben! A lovak között félszeg nebulóból bátor, lovat egyedül ápoló LOVAS lett. Megismerhették a háztáji állatokat, betekintést nyerhettek a lovak mindennapjaiba, tesztekben mérhették össze elméleti tudásukat és nem utolsó sorban biztonsággal ügetnek elengedett kézzel futószáron!

  A gyerekek számára ez a 10 hét volt a tanév legjobb időszaka!
  Köszönjük az oktatóknak és a lovarda vezetőségének, hogy 39 gyerekkel bővülhetett a lovas társadalom! Reméljük, a következő tanévben újabb lovasokat köszönthetünk körünkben!

  További képek

  Batthyány Ilona Általános Iskola

  2017.05.18.

  Második idegen nyelv (jövőre 7. osztályosoknak)

  Tisztelt Szülők!

  A 2017-18-as tanévben 7. osztályos gyermekük második idegen nyelvet is fog tanulni. A választható nyelvek (ld. lejjebb) mindegyikébõl egy-egy 15 fõs csoportot tudunk indítani, a létszámot növelni nem áll módunkban. Ha valakinek nem jut már hely abban a csoportban, ahová leginkább szeretett volna menni, ne keseredjen el! Bármelyik nyelvvel, a hozzá tartozó kultúrával való ismerkedés mindenki számára hasznos, érdekes elfoglaltság, s reményeink szerint sok örömöt is jelent majd!

  Az esélyegyenlőség érdekében 2017. 05. 18. csütörtök 17:00 órától 2017. 05. 19. péntek 23:00 óráig lesz elérhetõ a regisztrációs felület, melyen gyermekük 11 számjegyű oktatási azonosítója segítségével tudják rögzíteni választásukat. A felületen mindenki egy legördülő menüből választhatja ki a kért második idegen nyelvet (ami nem lehet azonos a már tanult első idegen nyelvvel).

  Választható nyelvek: orosz, francia, német

  Figyelem! A regisztrációs felületre nem az e-naplón keresztül kell belépni!

  A felület elérhető lesz az alábbi linkre kattintva:

  https://195.199.148.242/masodnyelv.php

  Figyelem!
  Google Chrome használata esetén előfordulhat, hogy az oldal helyett egy figyelmeztetés jelenik meg, hogy az "Ön kapcsolata nem privát". Ebben az esetben ott a "Speciális" linkre kell kattintani majd "Tovább az ... oldalra".

  Mozilla Firefox esetén előfordulhat, hogy az oldal helyett egy figyelmeztetés jelenik meg, hogy "Ez a kapcsolat nem megbízható". Ekkor a "Megértettem a kockázatot" linkre kell kattintani, az új oldalon a "Kivétel hozzáadása" gombra kattintani majd a "Biztonsági kivétel megerősítésére".

  Üdvözlettel,
  az iskola vezetősége

  2017.05.15.

  Júniusi étlap

  Júniusi étlap

  2017.03.21

  Tankötelezettség

  A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 45.§ (1) bekezdése értelmében Magyarországon minden gyermek köteles az intézményes nevelés-oktatásban részt venni, tankötelezettségét teljesíteni.

  A beiratkozás időpontja:

  2017. április 20. (csütörtök) 8-19 között
  2017. április 21 (péntek) 8-19 között


  Felhívás a tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratására

  2017.04.20.

  Papírgyűjtés

  Tisztelt Szülők és Tanulók!

  2017. április 24-29-ig papírgyűjtést, valamint PET-palack gyűjtést rendez iskolánk. Kérjük a tisztelt szülőket és a kedves diákokat, hogy a kötegelt papírokat, ill. a palackokat tanítási napokon, a tanórák kezdete előtt hozzák, és helyezzék el a kijelölt konténerben. A gyűjtőhely a sportpálya melletti parkolóban található, mely a Georgina utca felől közelíthető meg!

  Köszönettel:
  Az iskola vezetősége

  2017.04.20

  Angol próbavizsga

  Kedves Szülők!

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017.04.25-én kedden az Euro nyelvvizsga központ kihelyezett B1 szintű (alapfok) nyelvvizsgával megismertető 50 perces ingyenes próbatesztre ad lehetőséget iskolánk tanulóinak, órakereten belül.
  Jelentkezni az angol szaktanároknál lehet.

  Üdvözlettel,
  Az intézmény vezetősége

  2017.04.07.

  Májusi étlap

  Májusi étlap

  2017.04.07.

  Operabarát program 2017-2018

  A Budapesti Operabarátok Egyesülete a 2017/2018-as évadban is folytatja az Operabarát iskola programot, melynek keretében az iskolák által szervezett diákcsoportok kedvezményes áron eljuthatnak az Egyesület diákok számára kínált programjaira. A 2017/2018-as évad egyesületi programjai az Operaház felújítása miatt változnak, melyeket az alábbi tájékoztatóban részletesen megtalálhatnak.

  OPERABARÁT BÉRLET AZ ERKEL SZÍNHÁZBA
  A 2017/18-as évadra az Egyesület - KIZÁRÓLAG AZ OPERABARÁT TAGOK SZÁMÁRA - az Operaházzal kötött megállapodása alapján egy önálló, 5 előadásos bérletkonstrukciót kínál az Erkel Színházban. A bérlet a tagsághoz jár, kizárólag befizetett tagjaink részére áll rendelkezésre, kereskedelmi forgalomban nem kapható! Az előadások listáját megtalálják a tájékoztatóban.

  KLUBDÉLUTÁNOK A 2017/2018-as évadban az Operaház színpadán 2 klubdélutánt tartunk, ahol jó hangulatú, kötetlen beszélgetés és koncert keretében ismert művészekkel és fiatal tehetségekkel ismerkedhetnek meg Fülöp Attila művész úr szerkesztésében és ragyogó műsorvezetésével.

  A regisztrációs díj: a 2017/2018-as évadra diákoknak (és szüleiknek) 4500 Ft/fő.
  Jelentkezési határidő: 2017. április 20. Kádárné Csabai Edit tanárnőnél az iskola könyvtárában.
  Befizetési határidő: május 2.

  FONTOS INFORMÁCIÓ: mivel a programok egy része elsősorban nagyobb diákoknak ajánlott, így családi színházlátogatásra javasoljuk a bérletet, ahol az előadások mellé szülői magyarázatot is kaphatnak a gyerekek. Csoportos iskolai kísérés nem lesz. Akik szeretik a zenét, a színházat, családilag biztosan nagy élményeket kapnak az idén kissé rendhagyó programtól.

  TERVEZETT PROGRAMOK IDŐRENDI TÁBLÁZATA A 2017/18-AS ÉVADRA

  DÁTUMPROGRAMHELYSZÍN
  2017. OKTÓBER 12. CSÜTÖRTÖKKODÁLY: SZÉKELY FONÓ 19:001. BÉRLETES ELŐADÁS ERKEL SZÍNHÁZ
  2018. FEBRUÁR 18. VASÁRNAPKLUBDÉLUTÁN 15:00-17:00ERKEL SZÍNHÁZ
  2018. MÁRCIUS 12. HÉTFŐLUKÁCS GYÖNGYI 30 JUBILEUMI KONCERT 19:302. BÉRLETES ELŐADÁS ERKEL SZÍNHÁZ
  2018. MÁRCIUS 21. SZERDACINEMA SZINETÁR III. 18:003. BÉRLETES ELŐADÁS ERKEL SZÍNHÁZ
  2018. ÁPRILIS 3. KEDDSPONTINI: A VESZTASZŰZ (KONCERTSZERŰ OPERAELŐADÁS) 19:004. BÉRLETES ELŐADÁS ERKEL SZÍNHÁZ
  2018. ÁPRILIS 15. VASÁRNAPKLUBDÉLUTÁN 15:00-17:00ERKEL SZÍNHÁZ
  2018. MÁJUS 6. VASÁRNAPVENEKEI-DÉS: A VÁGY VILLAMOSA (BALETT) 11:005. BÉRLETES ELŐADÁS ERKEL SZÍNHÁZ


  MŰSORVÁLTOZÁS LEHETSÉGES! A telefonos, gépi programismertetőn, az interneten a www.operabaratok.hu és e-mailes hírleveleinkből mindig értesülhetnek az aktualitásokról.

  2017.03.28.

  Fényképezés

  Tisztelt Szülők!

  Az iskolai fényképezés időpontjai 2017. április 3. és 6. között lesznek.
  Április 3-án (hétfőn) osztályfényképezések és 4 főnél nagyobb baráti társaságok fényképezése lesz. 4-én, 5-én és 6-án pedig egyéni fényképezések, itt testvéri és baráti fotókat (max 4 fő) is van lehetőség készíteni.

  Osztályképekből először egy-egy mintapéldány készül, ezek alapján lehet majd a megrendelést leadni.
  Idén kétféle háttér közül lehet választani az egyéni portrékhoz: egy fiús (autós stílusú) és egy lányos (vintage stílusú) lesz. Ruházat és kiegészítők választáshoz segítségként mellékelünk pár képet, melyek az e-mailben feltüntetett linkre kattintva tekinthetőek meg.

  Képek

  Az egyéni és baráti képek osztályonként felkerülnek egy-egy weboldalra, itt mindenki megtekintheti a képeket. Rendelni a későbbiekben mellékelt lapon lehet. A megrendeléseket a fényképek árával együtt, egy a gyerek nevének és osztályának feltüntetésével ellátott lezárt borítékban szíveskedjenek az osztályfőnököknek leadni. A félreértések elkerülése végett kérjük, hogy a megrendelőlapot pontosan töltsék ki.

  Egyéni képek csak azokról a tanulókról készülnek, akik ezt a lapot kitöltve a fényképésznek leadják.

  Egyéni fényképhez megrendelőlap


  Köszönettel: Iró Zoltán és Molnár Anikó fényképészek
  Tel.: +36 20 973 4106

  Üdvözlettel:

  Iró Zoltán
  fotóriporter

  2017.03.21.

  Felhívás

  Kedves Szülők!

  A Kerületgazda Szolgáltató Szervezet megkérte az intézményt, hogy értesítsük Önöket arról, hogy a Kerületgazda Szolgáltató Szervezettől kapott emailek biztonságosak, minden szülő állítsa be a levelező program spam mappájában ezt. Nehogy előforduljon ismét, hogy spam mappába kerülnek a leveleink. Ez azért fontos számunkra, mert minden hónap elején sok-sok fizetési értesítőt küldünk ki egyszerre, és legutóbb rengeteg befizetőnek spam mappába került a levelünk és nem vették észre, nem tudtak időben befizetni a kedves szülők.

  Köszönjük az együttműködést.

  Kerületgazda Szolgáltató Szervezet

  2017.03.21.

  Áprilisi étlap

  Áprilisi étlap.

  2017.03.01.

  Báli beszámoló

  Kedves Szülők és Kollégák!

  Mindannyiunk segítségével:

  1. Támogató jegyek vásárlása
  2. Nagyon színvonalas tombola felajánlások
   1. pl.: szállás utalvány
   2. 3D kiállításra családi belépő
   3. csodás csemegekosarak
   4. pálinkafőző tanfolyam és még sorolhatnánk
  3. Személyes részvétel – egy nagyszerű alapítványi rendezvényt tudhatunk magunk mögött!
  Hálás köszönetünk mindenkinek, aki bármilyen formában támogatta kezdeményezésünket, melyből hagyományt szeretnénk teremteni!
  Külön köszönet Svirzsovics Ilonának és Somorjai Péternek, akik az egészet megálmodták, és a szervezés dandárját végezték!
  Köszönet a fellépőknek, akik emelték bálunk színvonalát:

  Liget Táncakadémia
  Oláh Gergő
  Hétfátyol Hastánciskola

  A bálok készült fotók hamarosan elérhetőek lesznek az iskola honlapján!
  A bál „hozamáról” a honlapon található majd tájékoztatás!

  Köszönettel és tisztelettel: az alapítvány kuratóriuma és az iskola vezetősége

  2017.02.23.

  Hitoktatás tájékoztató 2017

  Tisztelt Szülők!

  A leendő első osztályos tanulók számára.
  A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendeletben rögzített, az állami általános iskolában az erkölcstan óra helyett választható hit- és erkölcstan oktatás megszervezésére vonatkozóan tájékoztatom, hogy az iskolai hit- és erkölcstan oktatásának megszervezésével kapcsolatos tájékoztatót szervezünk az egyházi jogi személyek részvételével.

  A Budapest XVI. Kerületi Batthyány Ilona Általános Iskola, a Budapest XVI. Kerületi Szerb Antal Gimnázium és a Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola, és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény közösen szervezi a tájékoztatót.
  Ennek időpontja: 2017. március 9. (csütörtök) 17:00 óra
  Helyszíne: Batthyány Ilona Általános Iskola könyvtára (1164 Budapest, Georgina utca 23.)

  Tisztelettel:
  Az intézmény vezetősége

  2017.01.23.

  Sulibál 2017

  Tisztelt Szülők!

  A szülők és a pedagógusok közös döntése alapján megrendezésre kerül iskolánk alapítványának első bálja! 2017. február 17. (péntek) Stefánia Palota! Élőzene, háromféle menü választási lehetőség, tombola, tánc és jókedv vár minden vendéget!
  Mindez 6.000 Ft/fő. Asztalfoglalás és menüválasztás az iskolánk honlapján.
  Aki nem tud, vagy nem szeretne eljönni, kérjük, lehetősége szerint segítse alapítványunkat támogatói jegy vásárlásával, amelynek ára 2.000 Ft/család, ezt az összeget a februári szülői értekezleten be tudják fizetni az osztályfőnököknél (utalni is lehet az alapítvány számlájára)!
  A legjobb az lenne, ha minél többen megtisztelnék személyesen a rendezvényt!
  Iskolánk honlapján hamarosan olvashatják alapítványunk 2016-os beszámolóját, valamint a 2017-es terveket.

  Alapítványi kérés a bállal kapcsolatban:

 • osztályonként kérnénk 2 tombola felajánlást (például gyümölcs/csemegekosár)
 • az egyéni vállalkozó szülőktől nagy örömmel fogadjuk egyéni felajánlásaikat Eddigiek: gyógymasszázs, lovaglás, nyakkimozgatás Bármilyen ötletet, segítségek örömmel fogadunk!

  Tisztelettel: az alapítvány kuratóriuma


  Jegyrendelés


 • Alapítvány IV. negyedéves beszámolója

  Az alapítvány beszámolója a 2016. szeptember 1- december 31. közötti időszakról

  Legutóbbi – év közi - beszámolónkat november végén tettük közzé.
  Szeretnénk átfogóan tájékoztatni Önöket az elmúlt négy hónap eseményeiről!

 • I. 5.000Ft-os befizetések: 103 átutalás történt, ez 560.000 FT-ot jelent!
 • II. A 2014-ben keresett és Önök által 2015-ben felajánlott 1%-ok: 809.114 FT!
 • III. A NAV-tól még kaptunk kompenzációt: 9764 Ft.
 • IV. 2016. XII. 13-án vagyonunk: 3.056.221 FT volt. / ebben benne van már a báli belépők összege is!/
 • V. Karácsonykor a nehéz sorsú gyerekeknek – szám szerint 20 főnek, iskolánk gyermekvédelmi felelősével egyeztetve, ajándékcsomagot állítottunk össze: 92.416 FT értékben.
 • VI. A tanári és a tanulói munka segítése érdekében a Rádió utcai és a fő épület tanáriába egyaránt 1-1 komplex – nyomtató, fénymásoló scanner – gépet vásároltunk, összesen: 89.980 Ft értékben.
 • VII. Az alapítvány első báljára eddig – 2017. január 19.- 26 foglalás, és egy támogató jegy felajánlás érkezett. Nagy szeretettel várjuk, a reményeink szerint most beinduló, új foglalásokat-átutalásokat!
 • VIII. Sajnos az élet nem kíméli a gyermekeket sem! Három testvér decemberben elvesztette édesanyját. A családot 100.000 FT készpénzzel segítjük ( ezt az összeget a „Családi nap” büfébevétele biztosítja)!

  Terveink a tanév második félévére:
  /felajánlások/
 • 1. Rádió utcai játszótér felújítása: 300.000Ft
 • 2. A „Zöld” épületben táncterem kialakítása: 500.000Ft
 • 3. 4. évfolyam lovaglásának buszköltsége: 300.000Ft
 • 4. X. Nemzetközi Sport és Tehetségnap: 200.000Ft
 • 5. Alapítványi bál: 170.000Ft

  Köszönjük a továbbiakban is a támogatást, az együttműködést, az együtt gondolkodást, a közös programok segítését, az aktivitást!
  A szebb, jobb, különleges programokat biztosító iskola érdekében!
  Ez csak közösen valósítható meg; a lelkes, támogató szülői közösséggel!

  A kuratórium tagjai
 • 2017.01.12.

  Tanárok egyéni fogadóórája 2016/2017

  Fogadóórák

  2017.01.12.

  Februári étlap és befizetési rend

  Februári étlap

  Befizetési rend 2017 február-május
  Február Március Április Május
  7:00-10:00 07 07 04 02
  15:00-17:00 14 14 * 09

  *Áprilisban nincs az intézményben pótbefizetés!

  Régebbi hírek:

  2014
  2015
  2016

  Adó 1%

  Tisztelt Szülők!

  Azzal a kéréssel fordulunk Önökhöz, hogy adójuk 1%-val támogassák a Batthyány Ilona Alapítványt (adószámunk: 19662714-1-42, számlaszámunk: 11716008-20077820) melynek célja az intézményi oktató-nevelő munka támogatása, az iskolai környezet szépítése, a hátránykompenzáció és a tehetséggondozás segítése.

  Előre is köszönjük a gyermekek nevében felajánlását.

  Az iskola vezetősége

  Ebédlemondás

  Ebédbefizetés (lemondás)
  Telefonszám: 06-20-286-5406
  E-mail: ebedbefizetes16ker@gmail.com

  Üdvözlettel:

  Kerületgazda Szolgáltató Szervezet
  Tájékoztató a XVI. Kerületi Kervárosi Egészségügyi Szolgálat működéséről.
  Fejtetű elleni védekezés